Jogga rätt.

Jogga tänker ni att de inte är så svårt, men det finns faktis misstag som vi alla gör. Lista på 5 saker som man lätt gör fel och sätt på dig springskorna, jogga rätt, få tränade lår och rumpa till hösten yehoo.

1. Springer du snabbare än vad du igentligen orkar så drabbas du snabbare av håll och kramp. Spring långsamt i början och då orkar du springa längre och det tränar mycket mer än vad du tror.  man måste få rätt teknink och det är inte så enkelt det. Spring inte på tå det kan bli så att man får skador och värk i musklerna.

2. Har du någon gång undrar varför du har fått benhinneinflammations liknande värk på underbenens framsida eller kramp i fötterna? Det beror på att du har knutit springskorna för hårt.

3. Stätt inte så höga krav om du har en otränad kropp, du ska inte tvinga dig själv att springa längre än vad du inte orkar. Det kan leda till att du får  en form av skakor, värk och nedsättning av immunförsvar.
Spring korta sträckor kanske 4-5 kilometer,  sedan kan du springa längre.

4. Det blir inte bättre om du över arbetar när du tränar. Tre träningspass i veckan räcker i början. Sedan kan du öka antalet pass.

5. Det finns många som joggar för att tappa kilos. Många gör fel och hetsbantar för att gå ner. vilket gör att du inte orkar att träna. Ät istället sunt i normala porttioner. på det sättet orkar du ta i hårdare och  då får du snabbare resultat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0